Heilzame mijngang en radon

De radontherapie berust op de werking van het natuurlijke radon. Al sinds 100 jaar wordt het toegepast vanwege de positieve werking op de luchtwegen. Dit is nu ook wetenschappelijk bewezen en wordt in de vorm van een zogenaamde Heilstollenkuur toegepast.

Radon zit overal in de lucht en in de aardkorst. Dit in uiteenlopende concentraties. Als het bronwater is omgeven door radongas kan het eveneens radon bevatten. Aan radonhoudend bronwater wordt ontstekingsremmende en pijnverzachtende werking toegeschreven. In het bijzonder bij ziekten als artrose, fibromyalgie, ziekten aan de luchtwegen en huidziekten heeft radon deze eigenschappen bewezen.

In Duitsland wordt radontherapie ook in de vorm van baden toegepast. Radontherapie is alleen mogelijk na consult bij een arts.

De Heilstollentherapie vindt plaats in stilgelegde mijnen of grotten. Het microklimaat hier wordt bepaalde door een stabiele zuiverheid van de lucht, waarin vrijwel geen zweefstoffen en allergenen aanwezig zijn. De koele temperatuur en de hoge luchtvochtigheid verbeteren de ademhalingsfunktie.

Aalen in het hart van Oost-Württemberg

thermen-aalenWarm ingepakt kunt u de Heilstollen-therapie ervaren in de Tiefer Stollen. In deze geneeskrachtige mijngang is de lucht vrijwel zuiver en ideaal voor degenen met klachten aan de luchtwegen en huid.

Aalen is niet alleen een kuuroord met een geneeskrachtige mijngang maar ook met een thermaal bad. In de antiek Romeinse ambiance van de Limes-Thermen Aalen kunt u relaxen in het warme bronwater. Daarnaast is het heilzaam bij reumatische klachten en aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Ervaar de kracht van de natuur in Aalen zoals de Romeinen al voor u deden!

Het 4-sterren Hotel Limes-Thermen Aalen is direct verbonden met de thermen.Booking.com

Bad Kreuznach – minerale badplaats met radonmijngang

De officieel erkende geneeskrachtige minerale badplaats Bad Kreuznach geldt wel als een van de mooiste kuuroorden van Duitsland. Het kuuroord is ingesteld op preventie maar ook herstel. Met de radontherapie in de onderaardse mijngang beschikt Bad Kreuznach over een kuurmiddel uniek voor Europa. Sinds 100 jaar maken mensen met reumatische aandoeningen gebruik van deze inhalatietherapie die tijdelijk pijn kan wegnemen of op z’n minst kan verzachten.

Bad Kreuznach is ook bekend vanwege het zout. Het is een van de kuuroorden in het Salinental dat wel het grootste inhalotorium van Europa genoemd wordt. In dit Salinental wordt de zoutbevattende lucht door de zogenaamde ‘Gradierwerken’ verstuift wat een positieve invloed heeft op de ademhaling. De Salinen zijn in werking vanaf Pasen tot eind oktober/begin november (afhankelijk van de weersomstandigheden/vorst).

Bad Kreuznach beschikt daarnaast ook over een thermaal bad, de Crucenia Thermen, oa met een zoutwaterbad en zoutgrot met zout uit de Dode Zee. In het Crucenia Gezondheidscentrum worden therapeutische en preventieve behandelingen gegeven en het luxe Bäderhaus biedt een 4.000 m² groot saunalandschap en wellnessbehandelingen.

Bad Kreuznach ligt in de Pfalz en beschikt over een historische stadskern maar de natuur ligt ook op loopafstand!

Het Domina Hotel Bad Kreuznach ligt in het kuurpark en is verbonden met de Crucina Thermen.

Lees onze reportage over Bad Kreuznach op WellnesSelect …

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail