Kneipp, Felke en Schroth

De therapieën van Sebastian Kneipp, Emanuel Felke en Johann Schroth worden in kuuroorden maar ook hotels toegepast.

De Kneipp-therapie kent vijf zuilen: Water, Voeding, Geneeskrachtigen planten en kruiden, Beweging en Innerlijke balans. Op onze Kneipp-pagina op WellnesSelect vindt u meer informatie hierover. Er zijn circa 60 Kneipp-kuuroorden met Bad Wörishofen als hét Kneipp-kuuroord waar Sebastian Kneipp zijn kuur beroemd maakte.

Lucht, licht, water en leem zijn de vier elementen van de Felke-therapie. Bad Sobernheim is de enige geneeskrachtige Felke-badplaats in Duitsland.

De Schroth-kuur bestaat uit vier elementen waaronder de Schroth-pakking en dieet. De kuur werkt preventief maar ook verlichtend bij klachten. Het is daarnaast een detox-kuur. Het klimaatkuuroord Oberstaufen mag als enige in Duitsland het predicaat Schroth SPA voeren en is wereldberoemd vanwege deze Schroth-kuur.

Bad Sobernheim in Rheinland-Palts

Deze enige Felke-badplaats ligt in het zonnige zuidwesten van Duitsland. Sinds vele jaren volgen drie moderne kuur- en wellnessbedrijven zijn filosofie. Hier worden de vier Felke-elementen licht, lucht, water en leem gecombineerd met beweging en heilvasten of volwaardige voeding tot een holistische therapie. Door de behandeling met de leem-heilaarde in de vorm van leembaden en -pakkingen wordt een effectieve ontzuring en ontslakking bewerkstelligd.

Hotel Maasberg Therme en BollAnt’s im Park & Vital SPA bieden de Felke-kuur. Lees onze reportage over Bad Sobernheim op WellnesSelect …

Oberstaufen, Schroth- en klimaatkuuroord

Oberstaufen is een van de klimaatkuuroorden met een premium label. Maar vooral is het bekend door de Schroth-kuur. Al ruim 60 jaar staat deze kuur voor gezondheid en welbevinden.

De kuur werkt preventief maar heeft ook een geneeskrachtige werking. Zo geeft de kuur verlichting bij diverse aandoeningen zoals problemen met de stofwisseling, hart- en vaatziekten (hoge bloeddruk), reuma, jicht en chronische ontstekingen.

De Schroth-kuur zorgt daarnaast ook voor gewichtsafname en ontslakking van het lichaam. De vier pijlers van de Schroth-kuur zijn

  • Schroth-pakking; deze wordt ‘s morgens vroeg aangebracht en heeft door de warmte effect op de spieren/gewrichten, geeft verlichting bij pijn, verbetert de doorbloeding en is ontspannend.
  • Schroth-dieet; vetvrij, zoutloos, eiwit- en caloriearm maar zeker niet zonder smaak. Uniek is dat een glas natuurzuivere kuurwijn is toegestaan!
  • Schroth-drinkkuur; deze zorgt voor een intensieve drainage.
  • Rust en beweging

De Schroth-kuur is dan ook een prima detox-kuur ter preventie maar ook ter verlichting van klachten. Het klimaatkuuroord Oberstaufen mag als enige in Duitsland het predicaat Schroth SPA voeren en is wereldberoemd vanwege deze Schroth-kuur. Circa 70 hotels bieden deze kuur. Het advies is deze kuur minimaal gedurende 1 week te volgen; na circa 4 dagen begin je het effect te voelen.

De Schroth-kuur kunt u volgen in o.a. Lindner Parkhotel & SPA en Königshof Health & View.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail