Introductie kuuroorden

Al van oudsher worden thermale bronnen gebruikt voor het verlichten van klachten (zie ook de geschiedenis van het kuren). Zoals bijvoorbeeld spieren en gewrichten, huid of reumatische klachten.

In Nederland zijn de thermale bronnen: Fontana Bad Nieuweschans, Sanadome, Thermaalbad ArcenThermae 2000.

Naast kuuroorden met thermale bronnen zijn er kuuroorden waarbij andere natuurlijke bronnen worden gebruikt. Kuuroorden waar geneeskrachtige modder of radon wordt toegepast maar ook klimaatkuuroorden waar een geneeskrachtig klimaat heilzaam is bij aandoeningen aan de luchtwegen, huid en bij vermoeidheidsverschijnselen.

Bekijk ook onze selectie van kuuroorden op WellnesSelect.nl!

Kuuroorden in Duitsland

Duitsland is een kuurland bij uitstek. Met meer dan 350 kuuroorden en geneeskrachtige badplaatsen, talrijke hotels en vakantiecentra die zich van top tot teen op de gezondheid en fitness van hun gasten hebben ingesteld. Kuuroorden in Duitsland …

Kuuroorden in Tsjechië

Al vanaf de 15e eeuw zijn de eerste kuuroorden in Tsjechië ontstaan. Er zijn nu maar liefst 37 kuuroorden waarvan de driehoek met Karlovy Vary (Karlsbad), Mariánské Lázně (Marienbad) en Františkovy Lázně de meest bekende is. Deze kuuroorden liggen in West-Bohemen (ca. 900 km van Nederland) en hebben een eeuwenlange kuurtraditie.

Kuuroorden in Frankrijk

Frankrijk is vooral bekend om de thalassotherapie maar heeft ook een groot aantal kuuroorden met thermale bronnen zoals Vichy en Vittel.

Kuuroorden in Hongarije

Hongarije ligt boven de rijkste geothermale (warm) en heilzame waterbronnen ter wereld. De lokale kuurcultuur gaat tot 2000 jaar terug. Opgegraven overblijfselen van badhuizen, frescoes en mozaïeken tonen aan dat de Romeinen deze thermaalbronnen hebben ontdekt en ontwikkeld.

Van de ongeveer 1.300 geregistreerde thermaalbronnen worden er bijna 300 gebruikt voor kuurdoeleinden en niet minder dan 1 op 10 bevinden zich in de hoofdstad Boedapest!

Kuuroorden in Oostenrijk

Oostenrijk heeft meer dan 100 kuuroorden, wellness-centra en thermaalbaden, die verschillende mogelijkheden bieden om tot rust te komen, zowel lichamelijk als geestelijk. Ook tijdens de wintersport. Bekende kuuroorden zijn Bad Hofgastein, Bad Waltersdorf en Bad Kleinkirchheim.

Kuuroorden in Engeland

Al sinds de Romeinse tijd hebben de Britten ervaring met ‘spa’s’ en ‘wellness’. In de Victoriaanse tijden waren er diverse kuuroorden in het Verenigd Koninkrijk. Een aantal is overgebleven zoals bijvoorbeeld Bath dat sinds 1987 ook op de Werelderfgoedlijst staat.

Kuuroorden in Spanje

De vele hotelSPA´s en kuuroorden met hun thermale baden maken Spanje een prima bestemming voor een wellnessvakantie. Voor ontspanning of om gezondheidsredenen. Er zijn vele kuuroorden (balneario´s) waar u de ontspannende en heilzame werking van het thermale water kunt ervaren. Al in de tijd van de Romeinen waren deze kuuroorden er. Nu aangepast aan de tijd bieden zij innovatieve technieken en perfecte behandelingen.

Kuuroorden in Kroatië

Kuuroorden worden in Kroatië “Toplices” genoemd. Deze toplices zijn vaak gelegen bij natuurlijke bronnen en beschikken over moderne faciliteiten als sauna, stoombaden en fitness. Ze bieden tevens uiteenlopende (para)medische behandelingen.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail