Kuuroorden met modder en slik

Peloïden (modder, veen, slik, fango, krijt, zand) zijn een natuurlijk geneesmiddel dat hun wonderbaarlijke kracht laat zien in pakkingen en baden.

Natuurlijke modder vitaliseert, regenereert en activeert de bovenste huidlagen. Het zorgt voor veel warmte en heeft een ontspannende werking op gewrichten, spieren, het gehele lichaam maar ook de psyche. De natuurlijke modder is rijk aan voedingsstoffen en heeft een reinigende werking op de huid. De modder geeft zijn waardevolle werkzame stoffen en sporenelementen aan de huid af en doet droge en rijpere huid er gladder en jonger uitzien.

Verder pluspunt is dat de natuurlijke modder warmte opslaat. Anders dan water slaat de modder de warmte langer op en geeft deze ook weer gelijkmatiger af. Ideaal om het lichaam te verwarmen, spieren soepeler te maken en de beweeglijkheid van gewrichten te bevorderen.

Bad Nenndorf – lange traditie als kuuroord en geneeskrachtige badplaats

bad nenndorfDe natuurlijke geneesmiddelen zwavel, modder en zouthoudend water vormen de basis voor de reputatie van Bad Nenndorf.

Bad Nenndorf kent maar liefst  negen zwavel-, zwavelzout- en zouthoudende bronnen. Zwavelwater is met name heilzaam bij huidziekten en spier- en gewrichtsklachten. In de Landgrafen Therme kunt u genieten van het zouthoudend water. Dit werkt ontslakkend (detoxing), bevordert de bloedcirculatie en stimuleert de stofwisseling. Deze thermen is een vier Wellness Stars Therme en beschikt o.a. ook over een zoutgrot, moorlounge, Turkse hamam en verschillende sauna’s.

De Landgrafen Therme ligt in het Kurpark waar u ook de zwavelbron, Kneipp-parcours, het Kuurtheater en een jeu-de-boules baan kunt vinden.

Bad Nenndorf ligt vlakbij Hannover.Booking.com

Bad Zwischenahn – modder en nog veel meer

Kuuroord Bad Zwischenahn is bekend om de modder of het moor zoals ze het hier noemen. Vlakbij deze erkende modderbadplaats wordt het moor dat gedurende ruim 5000 jaren zijn heilzame krachten heeft vergaard, gewonnen en in het Reha-Zentrum toegepast in modderbaden en -pakkingen. Naast deze therapeutische modderbehandelingen zijn er volop wellnessmogelijkheden in Wellness am Meer en de wellnesshotels.

Lees onze reportage over Bad Zwischenahn op WellnesSelect …

Bad Waldsee – modder- en Kneipp kuuroord

Als geneeskrachtige modderbadplaats en Kneipp-kuuroord van de premium klasse met twee thermaalbaden is Bad Waldsee in Beieren een bestemming om te kuren maar ook voor een wellnessverblijf.

Diverse klinieken, de twee thermen maar ook de hotels bieden modderbaden en -pakkingen, behandelingen volgens Kneipp en wellnessarrangementen. De Waldsee Therme is een modern thermaalbad met fluoride- en zwavelhoudend bronwater.

Bad Wurzach, de oudste modderkuurplaats in Zuid-Duitsland

Vlakbij Bad Waldsee op circa 10 kilometer ligt Bad Wurzach, de oudste modderkuurbadplaats van Württemberg. Hier worden met de modder uit de omliggende moerassen de meest uiteenlopende klachten met succes behandeld. Bad Wurzach is echter ook een van de jongste warmwaterbadplaatsen van het land. Het circa 12.000 jaar oude fluoridehoudende natrium-hydrogeencarbonaat-water wordt sinds het einde van 1996 therapeutisch ingezet in de moderne warmwaterbaden. (ca. 750 km van Utrecht)

Indicaties: aandoeningen van de houdings- en bewegingsorganen, reumatische aandoeningen, psychosomatische uitputtingstoestanden, algemene zwakte, herstel na ziekte.

Het Vitalium Bad Wurzach is een vier Wellness Stars Therme.

Lees onze reportage over Bad Wurzach en Bad Walsee op WellnesSelect …

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail