Thalasso in Duitsland

Thalassotherapie, afgeleid van het Griekse woord Thalassa (de zee), heeft een lange geschiedenis. Al reeds in de tijd van Hippocrates werd zeewater voor gezondheidsdoeleinden gebruikt. Met de Noord- en Oostzee zijn er verschillende Duitse thalassocentra.

Bezoek onze pagina Thalassotherapie op WellnesSelect voor meer informatie over deze therapie.

Norderney – oudste heilzame Noordzeebadplaats van Duitsland

Thalasso kent op Norderney een eeuwenoude traditie. Thalassotherapiecentrum BadeHaus, in Bauhaus-stijl, is met zijn 8000 m² het grootste thalasso-centrum van Duitsland. Thalassotherapie kunt u ook ervaren in een van de wellnesshotels. Michels Kurhotel Norderney en Inselhotel König, beide met spa, liggen vlakbij het bade:haus Norderney.

Norderney is een van de Duitse waddeneilanden die wadlopend te bereiken is en niet auto-vrij is. Vanuit Norddeich vertrekt de boot naar Norderney. Lees meer over Norderney en Borkum op WellnessBreaks …

Thalasso aan de Duitse Oostkust

Aan de Oostzee in Warnemünde vindt u het eerste gecertificeerde thalassocentrum van Duitsland, Hotel Neptun. De Arkona Spa (2.500 m² groot) met 21 behandelkamers biedt al ruim 35 jaar de beste wellness- en thalassobehandelingen met zicht op zee; preventieve, holistische en ontspannende behandelingen.

De Arkona SPA beschikt over een goed aangeschreven thalassocentrum. U vindt hier o.a. een zwembad, dat dagelijks ververst wordt met water uit de Baltische zee, en een saunabereik met sauna’s, stoombad, Kneipp-baden, belevenisdouches, zonneterras en rustruimte.

Lees meer over Hotel Neptun op WellnesSelect.nl …

Heiligendamm-Bad Doberan, de eerste Duitse zeebadplaats

De Oostzeekust van Mecklenburg-Vorpommern heeft de meeste zonne-uren en het grootste wateroppervlak en is de dunstbevolkte deelstaat van Duitsland. Een prima bestemming als u water, rust en zon zoekt!

Sinds de Wende is er veel geïnvesteerd in het toerisme in Meck-Pomm – zoals de locals hun deelstaat noemen. Het behoort inmiddels tot de meest moderne toeristische regio´s van Europa met schitterende resorts, luxe campings, jachthavens en zwemparadijzen.

In Heiligendamm begon het allemaal zo´n 200 jaar geleden. Daar werd toen door de Mecklenburgse hertog het eerste kuuroord van Europa gesticht. Door de ligging met aan de ene kant de Oostzee en aan de andere kant het beschermde natuurgebied Conventer See is het perfecte vakantiebestemming, ook voor een gezondheidsvakantie.

De Heiligendamm SPA (3.000 m²) van het Grand Hotel Heiligendamm bevindt zich in het Severin Palais met voorzieningen als een zwembad, een uitgebreid fitnessprogramma en saunawereld (gemengd en ladies only).

Rügen met thalasso, Kneipp en krijt

Op het grootste eiland van Duitsland, Rügen, liggen diverse zeebadplaatsen waar u thalassotherapie kunt ervaren. In Göhren, omringd aan drie zijden door de zee, kunt u twee therapieën ervaren. Sinds 1878 is het namelijk een officieel erkende zeebadplaats en sinds 2007 is Göhren ook officieel erkend als Kneipp-kuuroord.

Het Akzent Waldhotel Göhren is het eerste Kneipp-kuurhotel op Rügen en biedt met zijn nieuwe kuur- en wellnesscentrum het grootste complex van deze badplaats. Hotel Hanseatic Rügen heeft een idyllische ligging en beschikt ook over een groot wellnesscentrum.

Bijzonder op Rügen zijn de behandelingen met krijt. Deze Rügener Heilkreit heeft een verzachtende en genezende werking bij reumatische aandoeningen, gewrichtsontstekingen, artrose en ischias. Het stimuleert bovendien de bloedcirculatie en stofwisseling.

Andere bekende zeebadplaatsen op Rügen zijn Ostseebad Binz en Sellin.

Lees meer over Rügen op WellnessBreaks …

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail