Thermale baden in Duitsland

De minerale en thermale bronnen hebben een preventieve, verzachtende en genezende werking door de mineralen, sporenelementen en zouten. Een bezoek aan een thermaal bad is ontspannend, destressend maar helpt ook bij verschillende klachten. Zoals klachten aan de luchtwegen, huid of spier-en gewrichtsklachten.

Een selectie …

Bad Bertrich met de enige glauberzoutthermen van Duitsland

Het thermaalwater in Bad Bertrich komt met een temperatuur van 32 °C vanuit een diepte van meer dan 2000 meter aan de oppervlakte. Volgezogen met warmte en mineralen die het tot de enige glauberzoutthermen van Duitsland maken. Het water van deze thermen behoort mede dankzij de natuurlijke warmte tot de beste behandelingsmiddelen van de passieve en actieve bewegingstherapie ooit. Een genezende kracht die de Romeinen al op prijs wisten te stellen. Het heilzame water wordt gebruikt in de Vulkaneifel Therme maar kan ook gedronken worden. De bron is driemaal per dag geopend.

Medical wellness staat in Bad Bertrich op de voorgrond. Gezondheidsbevorderende behandelingen gaan hand in hand met maximale ontspanning. Klassieke therapeutische behandelingen en wellness behandelingen uit het Verre Oosten worden gecombineerd met de nieuwste medische inzichten. Indicaties: hart- en vaatproblemen, spieren- en gewrichten. (ca. 350 km van Utrecht)

Lees onze uitgebreide reportage over Bad Bertrich op WellnesSelect …

Bad Bentheim, kasteelstad en kuuroord net over de grens

Net over de grens bij Oldenzaal aan de A1 ligt het bekende kuuroord Bad Bentheim. Met zijn warme zoutwater- en zwavelbronnen heeft dit kuuroord in de loop van zijn geschiedenis niet alleen naam gemaakt als bestemming voor wellness maar ook voor kuren.

Al in 1711 werden de heilzame krachten van het zwavel- en zouthoudende mineraalwater benut. De toenmalige graaf gaf opdracht een gebouw uit zandsteen over de heilzame bron te bouwen en inmiddels is de Mineral Therme uitgegroeid tot een imposant complex met vele voorzieningen.

Ontdek de bijzondere werking van het thermale zoute water van de Mineral Therme. Het zorgt niet alleen voor ontspanning, algemene conditieverbetering maar verbetert ook de doorbloeding, de huidfunkties en verlicht pijnklachten bij reuma, artrose en artritis. (10 km van de grens bij Oldenzaal)

Lees onze uitgebreide reportage over Bad Bentheim op WellnesSelect …

Bad Harzburg – met de mooiste therme van Niedersachsen

Bad Harzburg behoort tot de 8 beste geneeskrachtige baden van Niedersachsen. In de sole -therme (zoute bron), de mooiste van Niedersachsen, kunnen lichaam en geest volledig ontspannen. In het binnen- en buitenbad (29-30°c), fitnesspaviljoen, beautycenter en in het saunalandschap met de unieke Sole-Grabbo-grot is het motto: „Ontspannen en verwennen van lichaam en geest.“ Voor de verzorging van de „innerlijke mens“ is er een wandelgang met drinkbronnen.

Bad Harzburg heeft een prachtige binnenstad omzoomd door eeuwenoude kastanjebomen waar u heerlijk kunt winkelen. De binnenstad gaat onmiddellijk over in het schitterend gelegen kuurpark waar zich ook de Burgberg zeilbaan bevindt. Deze brengt u in drie minuten op de grote Burgberg, het uitgangspunt voor vele wandelingen.

Alle geneeskrachtige bronnen van Bad Harzburg bestaan uit een zuivere natuurzoute bron. (Harz, ca. 460 km van Utrecht)

Indicaties: bewegingsapparaat, spijsvertering, stofwisseling, maag, gal.Booking.com

Bad Wiessee – opwekkend jodium en mooier makende zwavel

Vanwege de heilzame kracht van zijn bronnen kreeg de kuurbadplaats Bad Wiessee al in het jaar 1922 het predicaat “kuurbadplaats”. De bronnen natriumchloridebronnen hebben een jodium-, zwavel- en fluorgehalte dat in Europa heel zelden en in Duitsland uniek is. De genezende kracht van deze jodium- en zwavelbronnen is balsem voor lichaam en ziel. Ervaar hoe een kuip- of sproeibad niet alleen ontspant maar ook verzacht en geneest.

Bad Wiessee ligt aan de Tegernsee, in een ideaal klimaat voor degenen die gevoelig reageren op pollen en huisstofmijten. (ca. 845 km van Utrecht)

Indicaties: hart- en vaatziekten, stoornissen van de bloedsomloop, aandoeningen van de houdings- en bewegingsorganen, reumatische aandoeningen, aandoeningen van de luchtwegen, oogklachten, algemene zwakte, herstel na ziekte.Booking.com

Baden-Baden – geneeskrachtige baden

baden-badenDe flair en de ambiance van de kuurstad Baden-Baden draagt evenzeer bij aan de ontspanning als het klimaat en de heerlijke ligging aan de voet van de Schwarzwald-bergen. Ongeveer 2000 jaar geleden ontdekten de Romeinen deze stad als aantrekkelijke verblijfplaats. In deze streek vonden zij de bijna 70°C hete bron met zout- en radonhoudend water. Verkwikkend voor lichaam en ziel, cultuurbelevenis en sociale gebeurtenis tegelijk – dat is het synoniem voor kuren in Baden-Baden.

Indicaties: hart- en vaatziekten, stoornissen van de bloedsomloop, aandoeningen van de houdings- en bewegingsorganen, reumatische aandoeningen, vrouwenziekten, aandoeningen van het zenuwstelsel, psychosomatische uitputtingstoestanden, algemene zwakte, herstel na ziekte.

De Caracalla Therme en Friedichsbad hebben beide vijf Wellness Stars Therme. Het Aqua Aurelia Suitenhotel an den Thermen heeft directe toegang tot de Caracalla Therme. Een bekend hotel in Baden-Baden is Brenner’s Park Hotel. Bekroond met vele awards. (ca. 550 km van Utrecht)Booking.com

Freiburg – een feest voor lichaam, geest en ziel

De Breisgaumetropool Freiburg is een open stad en verwelkomt elk jaar vele gasten uit de hele wereld. Maar ook wat de gezondheid aangaat, heeft Freiburg het een en ander te bieden. Als kuurbadplaats beschikt zij over een geneeskrachtige bron. Het Eugen-Keidel-Bad met het warme calcium-natrium-sulfaat-hydrogeencarbonaathoudende bronwater van 45°C is daarbij uitgegroeid tot een van de populairste recreatie-inrichtingen van de streek.

Indicaties: hart- en vaatziekten, stoornissen van de bloedsomloop, aandoeningen van de houding- en bewegingsorganen, aandoeningen van het zenuwstelsel, psychosomatische uitputtingstoestanden, algemene zwakte, herstel na ziekte. (ca. 645 km van Utrecht)

Dorint Resort An den Thermen – Freiburg

dorint-freiburgDit 4-sterren hotel ligt aan de Keidel Minerale thermale baden. De helende krachten van deze baden zijn al eeuwen bekend. U kunt hier dan ook terecht voor medische wellnessprogramma´s.

Ook zijn er ontspannende programma´s met o.a. aroma en hot stone massage en programma´s voor golfers. Vlakbij het hotel is een golfbaan en maakt het hotel dan ook een prima bestemming voor golf en wellness.Booking.com

Op WellnessBreaks.nl vindt u meer tips voor een een wellnessbreak naar een van de minerale en thermale bronnen zoals

Aken – warmste bronnen ten noorden van de Alpen

Bad Arolsen – minerale badplaats met zacht en gezond klimaat

Bad Sassendorf – erkende zoutwater- en modderbadplaats op 2 uur rijden van Utrecht

Bad Söden – zoutwaterbronnen en zoutwatergrot, ook een speciaal voor kinderen

Bad Kissingen – koninklijke relax-oase

Bad Neuenahr –  in het romantische Arhdal met de vele wijngaarden

Wiesbaden – Nice van het Noorden

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail